Monday, October 15, 2007

Bois de Boulogne


V kazde spravne detektivce odehravajici se v Parizi figuruje tento lesik jako lihen prostitutek, pasaku a jine sebranky. Byla jsem se tam vcera podivat a z hlediska ctenare detektivek bych byla uplne zklamana. Odporne napucovany parcik plynule prechazejici v lesik s pesinkami a radobykamennymi mustky. Jezirka s ostruvky, zelenymi brehy, barevnymi stromy (mimo jine s vsudypritomnymi jinany), privozem a veslicemi oblezenymi nedelnimi turisty, rodinkami, parecky, psy, sendvici, nanuky, kaficky, ... Jedine, co by alespon trochu stalo za to, byl virive barevny a urvany lunapark se spoustou podivnych konstrukci, strelnic, umelych opic a zmalovanych prodavacek. Tam by se mozna nejaka ta mrtvola schovat dala. Ale jinak, nic moc.

Jeste, ze uz jsem dlouho zadnou detektivku necetla a do lesika jsem prisla na prochazku, nanuk, par fotek, chvilku pocteni a dve skici;).

2 comments:

Anonymous said...

jj, Bois de Boulogne bylo v Paříži jedno z mých oblíbených procházkových míst. Jinak k těm detektivkám: ty prostitutky tam jsou, je to docela zajímavý hlavně o víkendu, kdy je park plnej rodin s dětma, všechny příjezdový cesty jsou přecpaný parkujícíma autama. A mezi těma autama sem tam stojí stará skříňová dodávka, která se buď houpe, nebo za volantem sedí ženská ve spodním prádle. A někdy taky chlap v ženským spodním prádle. V noci bych tam asi nechodil, ve dne je to příjemný procházkový místo.

A ještě jak jsi psala na Kašpřině bločku: doporučuju zkusit gyrosárny v Latinské čtvrti a pozor na Tuniskou cukrárnu v latince - maj tam nebezpečně dobrý věci. Ještě tam znám celkem příjemnou a na Paříž levnou hospodu cestou z latinky nahoru do kopce k Panteonu, ale jméno jsem zapoměl a cestu nedokážu popsat )-:

Anonymous said...

jo Julie, tak to by ses tam měla podívat v noci. Šli jsme jednou s Neznou kolem. Docela síla. Doporučuji pouze s pánským doprovodem, ale rozhodne stojí za vidění. NEzapomenutelné.