Tuesday, November 21, 2006

Recycle or die aneb Der kaktus ist gott

To je možná taky trochu kód, ale řeknu vám, co znamená: včera jsem byla na koncertu britské kapely Chumbawamba.
Předskokana jim dělala německá kapela Honigdieb (Kradači medu:) ), která se skládá ze dvou normálních muzikantů (kytaristy a houslisty) a jednoho totálně vyšinutýho zpěváka. Nejvíc mne zaujal text písně, kde zmíněný blázen v refrénu zpívá "Ich bin gott, er, sie,es ist gott" a kdesi v kterési sloce připojuje, že "der kaktus ist gott". Genialitu textů už mohl tumfnout jedině světélkující větrník za pasem, igelitová košile a malá sovička létající na špagátku okolo umělcovy hlavy. Vlastně ještě něco - kulička v uchu, která modře blikala, ta byla ze všeho nejhorší a byla vidět i pod bílou beraničkou s bambulkama! Na druhou stranu je pravda, že jsem se ještě nikdy v životě tolik nezasmála na koncertě.
Ještě než se dostavila Chumba zazpívalo české vokální kvarteto pár zajímavých předělávek. Celkem pěkné, ale po Honigdieb to nějak zapadlo.
A ve 22h jsme se konečně dočkali! Přišla Chumbawamba a bylo to great! Oproti dřívějšku se hodně umírnili, ale zato měli mezi písničkami fakt vtipný povídání. Ke konci mě uchvátila hanopíseň na britskou královnu, která je původně od Beatles, ale oni k tomu přeci jen přidali něco ze sebe. Pak už člověka ani nepřekvapí, že se na jejich taškách může objevit něco jako "Recycle or die".

(O podivných lidech, které jsme potkávali během celého večera radši pomlčím, protože to by bylo na dlouhé psaní; ... ale byli fakt divný:)

No comments: