Wednesday, January 20, 2010

Operace zlomený mop

14:07 Lisbon time, veranda
Na místo doráží špičkově vybavená (4 anatomicky tvarované protižiravinové igelitky-LEFT HAND, RIGHT HAND, NaOH v obzvláště pevném skupenství, speciální nástroje ve tvaru polévkové lžíce a příborového nože, jediněčně tvarovaná nádoba PET-1,5l) specializovaná protichemická jednotka (jednočlenná). Tento tým se po rychlé virtuální konzultaci se zahraničním odborníkem chystá zasáhnout ve zvláště komplikovaném případu neodtékajícího umyvadla. Výše zmíněné je zhruba do poloviny plné směsi H2O, zubní pasty, mýdla a vousů, situace je nepřehledná. Jednotka analyzuje terén a zaujímá strategickou pozici na pračce, následuje menší potyčka s lokální populací hřebenů, zubních kartáčků a sporadických vlasů, z níž jednotka vyjde jako vítěz.
Nyní jednotka opatřená protižiravinovými igelitkami bolestivě zjišťuje, v jak moc pevném skupenství se nachází NaOH, ale nevzdává se a kutá. Zahraničním specialistou doporučené ředění je 10 lžic NaOH na 1,5l vody z kohoutku, krouživým pohybem promíchat, netřepat. Následně ihned nalít na postižené místo...Přeteče? Nepřeteče? Nepřeteklo, ale dál se neděje nic. Jednotka si dává time out a dělá, jako by nic. Ignoruje poznámky hispanofonních kibiců. Vrací se, zuří a postupně přikutává další a další mikrogramy nebezpečné látky....
Nebudu vás napínat, mise má kvaze-happyend...nevábná tekutina se po několikanásobném naléhání odporoučela, nicméně stále číhá ante portas a vyhlíží sebemenší slabinu nepřítele.
Jednotka byla po zásahu notně vyčerpána a znechucena. Rozhodla se to kompenzovat doplňkovou zachrannou minimisí v sousedství umyvadla, tentokrát s použitím vysokoabsorbční houbičky, superadhezivního mopu a blíže nespecifikovaného většího množství detergentu a H2O. Totální úspěšnost této mise vykompenzovala předchozí částečné zklamaní a to i navzdory nepříznivé finální bilanci (totální destrukce dvou párů protižiravinových igelitek, tvarované nádoby a superadhezivníhomopu, naprosté vyčerpání dostupných zásob NaOH a dočasné znepřístupnění umyvadla).

2 comments:

Katy, Kačka, Katalinka said...

Goood :)

Anonymous said...

Pobavilas mě :-) Tím spíš, že i moje umyvadlo včera absolvovalo důkladné vyčištění a dokonce i částečné rozebrání. Zdravím do Lisboa! Lenka R.