Monday, January 22, 2007

Stodůlky By Night

Tento víkend byl vzdělávací. Kašpra a Me2d nám připravili spoustu informací a praktických cvičení, které by nám mohly pomoci k tomu, abychom mohli své svěřence opravdu něco naučit a né se je jen snažit učit.
Kromě splnění tohoto hlavního cíle mám ale z víkendu ještě jiný zážitek. Sobotní, pozdně večerní procházku po Stodůlkách. Vyrazili jsme pod záminkou návštěvy jakéhosi zatím ještě nespatřeného rybníka. Protože už byla dávno tma, mohli jsme se cestou kochat průhledným tubusem metra, ve kterém bylo vidět osvětlené projíždějící vagóny (strojvůdce jsme sice nezahlédli, ale jistě měl modré oči). Futuromantika. Dotyčný rybník už tak moc vidět nebylo, ale zato se v něm pěkně odrážela osvětlená okna paneláků a pouliční lampy. Ale vrcholem všeho byl výstup na haldu, která zde zbyla po stavbě metra.
Kdyby byl bával byl sníh, jistě by se na ní báječně sáňkovalo. Jenže pan Sníh se nedostavil, a tak jsme se mezi křovisky alespoň vyškrábali až na vichrný vrchol a tam se nám otevřel nádherný výhled na obrovské neónem ozářené..............Tesco (noční výhled ze Špilasu hadr). Hypnotizováni barevnou scenérií vydali jsme se za jeho vábením, ale naštěstí se nám do cesty postavily pohyblivé jíly a to nás zachránilo. Seběhli jsme spořádaně po opačném svahu a zdárně dorazili zpět do domečku.
Krajiny mohou být opravdu různé.

No comments: