Tuesday, June 26, 2007

Kolmo na Říp

Cestou z posledního setkání týmu jsme vymysleli, že bychom mohli někdy, ještě před prázdninami, jet na cyklo výlet. A dnes byl ten slavný den, kdy se nápad stal realitou.
Účast sice nebyla velká (2 os.), ale stejně to stálo za to.
Pro mne dobrodrůžo začalo dokonce už den předem, protože jsem si jela vypůjčit kolo, kterážto akce pro mne znamenala v mém životě první jízdu na kole po Praze (Nusle-Palackého náměstí) a první jízdu na eskalátorech s kolem. Cestování ve vagónu metra už bylo jen takový bonbónek na závěr.
Dnes ráno jsme tedy podnikli cestu z Nádraží Holešovice až na Říp, potažmo do Roudnice nad Labem (to vše kolmo) a zpět (vlakmo).
No a co že se nám tak užasného přihodilo?
-cesta podél Vltavy je moc krásná
- jeli jsme poprvé v životě přívozem, a navíc ještě s bicyklem, a navíc ještě v době kdy přívoz měl už mít pauzu, ale pán na nás byl moc hodný a vzal nás
- výlet měl i akademický přínos - objevili jsme další murffyho zákon: "cesta je vždy lepší na opačném břehu než na tom, po kterém jedete"
-objevili jsme též tunely do tunelu a vykousané skály
- spatřili jsme jakýsi "předŘíp" (na první pohled připomínající smetištní haldu), na kterém byly dokonce dvě rotundy (neuměle převlečené za skruže)!
- vykonali jsme téměř okružní jízdu okolo Řípu
-a domů už jsme nemuseli na kole!:)

Byl to prostě moc príma výlet, jen se trošku obávám, že to má tělesná schránka zítra úplně nedocení. Ale to je její smůla.:)

No comments: