Monday, February 19, 2007

První školní den

Vysoká škola má kromě spousty výhod i nějaké ty nevýhody. Jednou z nich, kterou jsem dnes také dost pocítila, je fakt, že školní rok má dva "první školní dny" (pro nezasvěcené - na každý semestr připadá jeden).

Ráno vstávačka před sedmou, ve škole se místo mě a mých tradičních spolužáků sešla partička zombíků s krtčíma očima a jediný, kdo se tvářil nějak podezřele šťastně takhle po ránu, byla naše paní docentka. Velmi podezřelé.
Ale naše nadlidské úsilí při simultánním tlumočení bylo odměněno! Tlumočili jsme video, kde jedna paní popisovala pokus japonských vědců s holuby neznámé národnosti. Při krmení jim jedné skupině ukazovali Monetův obraz a druhé skupině obraz Picassův. Po nějaké době této kulturní nalejvárny skupinám obrazy vyměnili a představte si! Holubi neměli chuť k jídlu! Když jim to dali zas zpět, tak žrali normálně! Vědci z toho vyvodili závěr, že i holubi jsou schopni oceňovat umění. Závěrem paní prohlásila, že ona osobně tento průzkum nebere příliš vážně, zvláště když si uvědomíte, kam takový holubi volně létající chodí na WC.
Video super, ale vážení přátelé uvědomte si, že tlumočník BY SE V KABINĚ NĚMĚL SMÁT!!! (Přiznávám se, že tady má moje profesionalita ještě jisté rezervy.)

Výmluva je nasnadě - vždyť to byl přece první školní den!

3 comments:

Anonymous said...

To snad není pravda, ty tlumočíš přežraným holubům neznámé národnosti!

Anonymous said...

Dva první školní dny za rok nejsou ještě to nejhorší co tě může potkat. Mnohem horší je totiž "pracovní život" kterej se pozná především tím, že za rok nemá ŽÁDNEJ první školní den :-)

ňam said...

a funguje tahle umělecká dieta i na lidi?